Hong Kong látnivalói

A Hong Kongba  látogatóknak mindenképpen érdemes megnézni a csodálatos,Viktória Királynőről elnevezett Viktória Parkot, ennek északi részén elhelyezkedő híres Viktória kikötőt (Victoria Harbour), ahonnan látható a felhőkarcolók sokasága vagy az ülő Buddhát Lantau szigetén. A Viktória kikötő, ami elválasztja egymástól a Kowloon félszigetet és Hong Kong szigetet. Mivel elég szűk, könnyen látható a túlsó part mindkét oldaláról, s különösen este csodaszép látványt nyújt.A júniusban odalátogatóknak pedig ajánlható a híres Sárkány Hajó Fesztivál.

 Viktória kikötő a távlatból (Flickr by licryst)
 Viktória kikötő kivilágítva (Flickr by raindog)
 Viktoria kikötő este (Flickr by C. Barabanov)
 Viktória kikötő (Flickr by licryst)

 


Avenue of Stars (Flickr by edwin.11)
    

Avenue of Stars (Sztárok Sétánya): tengerparti sétány a Salisbury úton, a New World Centre híres bevásárló központ környékén. A Hong Kong-i filmipar hírességeinek tiszteletére állították fel. Találkozhatunk hírességek (nagyrészt filmsztárok) kézlenyomataival, és a Hong Kong-i filmművészetnek állított szobrokkal (a “névtelen rendező” és Bruce Lee szobra), ezen kívül még megtalálhatók itt egyes sztároknak dedikált szuvenírboltok (ahol Jackie Chan játékfigurákat lehet venni), vagy Bruce Lee és Chow Yun-fat márkabolt is.Viktória Park: Hong Kong legnagyobb parkja, 1957-ben nyitotték meg, és Viktória királynőről nevezték el. Rengeteg szórakozási és sportolási lehetőséget nyújt. Több teniszpályája, gyeplabda pályája, úszómedencéje, kosárlabda-, kézilabda, görkorcsolyapályája van. Emellett a fák és bokrok közti ösvények, ahol kocogni, köveken talpat masszírozni vagy egyes állomásain tornázni lehet. Végül egy sportolással töltött nap után az éttermében el lehet fogyasztani egy könnyű ebédet. Viktória Park (Flickr by shinyai)


Viktória Csúcs (Victoria Peak): az legismertebb hegy Hong Kongban. A helyszín drótkötélvasúttal, a meredek Peak Tram-el közelíthető meg. Fent a dombon található a Peak Tower nevű kilátóhely, ahonnan letekintve a világ legforgalmasabb mélyvízi tengeri kikötőjére (Victoria Harbour) és a híres felhőkarcoló-negyedre nyílik csodálatos panoráma.Viktória Csúcs nappal (Flickr by jpvargas) Viktória csúcs éjjel (Flickr by kelvin255)

Aberdeen: Hong Kong sziget déli oldalán, Aberdeen-nek nevezett kerület, halászfalu. Itt mintegy 6000 ember él csónakokon a kikötőben. A kirándulást a számos úszó étterem valamelyikén lehet befejezni.
Wong Tai Sin templom: Hong Kong Új-Kowloon városrészben található leghíresebb temploma. 1973-ban épült, a hagyományos szentélyek stílusában. Az erre járók különböző jövendőmondók szolgáltatásait vehetik igénybe.
Óceán Park: Hong Kong vízi vidámparkja. Hong Kong Szigeten található, busszal megközelíthető. 870,000 m2 területen helyezkedik el, egyes részei (alsó: vidámpark gyerekeknek, panda ház felső: fóka és delfin show, akváriumok) között drótkötélpályás libegővel ill. szabadtéri mozgólépcsőkkel lehet közlekedni. A vidámparki játékok mellett (1 vízi-, 2 hullámvasút és még 11 másik) található még egy élő óriás panda és számos akvárium is, mint pl. az aranyhal és a cápa akváriuma.Oceán park (Flickr by Guanlong D.)

Repulse Bay Beach: kedvelt öböl, amely a sziget déli részén található, Hong Kong egyik legnépszerűbb aranyhomokos strandja. A parton luxuslakások sora kábítja a parton pihenőket.
Stanley Market: Hong Kong legnagyobb turistapiaca, a Stanley félszigeten található. Itt mindenki talál magának valami érdekességet, ráadásul nagyon szeretnek alkudozni. Régen halászpiac volt, most szinte mindenféle kézműves termék megtalálható itt. Mindenféle selyem ruhaneműt, tradícionális kínai ruhákat, ezenfelül játékokat, mindenféle cicomákat, szuveníreket lehet itt találni. Mind a helybélieknek, mind az idelátogató turistáknak nagy élmény ez a hely.

Po Lin-kolostor: tengerszint felett 520m magasan lévő ülő Buddha-szobor a fő nevezetessége, ami a világon a legnagyobb ilyen nyílt téri szobor. Hosszú lépcsősor vezet fel hozzá. Bár a mai napig szerzetesek és apácák lakják, a kolostor elszállásolási és éttermi lehetőséget is kínál az odalátogatóknak. Ezen kívül számos shaolin kung-fu bemutatót tartanak az itt lakó szerzetesek az érdeklődőknek.
A szomszédos fennsíkon egy indiai és kínai teát termesztő teaültetvényt láthatunk.Po Lin monostor (Flickr by edwin.11) Emlékmű a Pó Lin monostornál (Flickr by edwin.11)

 
 
 
impresszum | jogi nyilatkozat | kapcsolat                                                                                        Hong Kong