Gasztronómia


Tea (Flickr by Velaia (ParisPeking)

A legízletesebb specialitások viszont kizárólag éttermekben és szállodákban kaphatók, a hétköznapi étkezésben a híres kínai ételek nem szerepelnek.

A tea a legelterjedtebb alkoholmentes, a sör pedig a legkedveltebb alkoholtartalmú ital.
A borokat csak az erős gyomrúak fogyasszák. A rendkívül erős maotai az égetett szeszek közül a legnépszerűbb.

Pekingi kacsa (Flickr by ulterior epicure)

Néhány jellemző példa:

Cápauszony leves: kukoricaliszt habarással készül szárított, bőrétől megfosztott cápauszonyból, különböző kínai fűszerek hozzáadásával
Pekingi sült kacsa: sült kacsa, bekenve méz, fehérbor és borecet keverékével, felszeletelve, mandarin-palacsintában hojszin-mártással és uborkával tálalva.
Mandarin-palacsinta: neve megtévesztő, ugyanis csupán liszt és forró víz keveréke, kisütve palacsinta formában. Kiváló köret szinte bármilyen ételhez.
Teás tojás: héjában főtt tojás, tealevélben továbbá szójaszósz, só és csillagánizs keverékében megfőzve.
Sült hal bormártásban:
háromszög alakúra vágott sült hal, fokhagymás-gombás boros mártásban, hagymakarikákkal tálalva.
Kínai kelleves: húsleves alapú, de kínai kel, gomba, hús és szárított garnélarák található benne.
Bambuszrügy csípős húsmártással: pirított bambuszrügy hagymával, darált hússal és mártással (ami szójaszósz, hojszin-szósz, chili-szósz, cukor és paradicsompüré keveréke).
Csirke szecsuáni csípős mártással: babcsíra és főtt csirkehús szecsuáni mártással, ami karikázott zöldhagymából, szezámolajból, szezámmagból, vörös borecetből, szójaszószból, pár evőkanál tyúkhúslevesből, teáskanálnyi őrölt fagara-borsból és chili-olajból készül.




 
 
 
impresszum | jogi nyilatkozat | kapcsolat                                                                                        Hong Kong